ΣΧΕΣΕΙΣSEX

Τι να κάνεις αν δεν μπορεί να τελειώσει ο/η σύντροφός σου

Αυτό το άρθρο δεν αφορά σεξουαλικές τεχνικές και στάσεις· προτείνει πώς να προσεγγίσεις σεξουαλικά τον σύντροφό σου.


Κατ’ αρχάς να σε συγχαρούμε που άνοιξες αυτό το άρθρο, καθώς αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι για την ευημερία και τον οργασμό του παρτενέρ σου. Δεύτερον, να σε ενημερώσουμε ότι συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια και μπορεί να συμβεί και σε άντρες και σε γυναίκες. Επειδή μπορεί να συμβεί και στα δύο φύλα, και επειδή είναι κυρίως θέμα ψυχολογικό, έχουμε μερικές προτάσεις για το πώς να κάνεις τον σύντροφό σου να αφεθεί στα χέρια σου.

Μην υποθέσεις ότι είναι πρόβλημα

Αν απολαμβάνετε και οι δύο τα προκαταρκτικά αλλά ο σύντροφός σου δεν μπορεί να τελειώσει, μην τον κάνεις να νιώσει ότι δεν πάει καλά μαζί του. Η απουσία οργασμού είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το σεξ.

Μην το πάρεις προσωπικά

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που κάποιος δεν μπορεί να τελειώσει και δεν έχουν απαραίτητα σχέση με τον παρτενέρ. Μπορεί να σε θέλει πολύ και εσύ μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά (αν και σίγουρα υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης), ωστόσο κάποιες φορές ίσως τα σώματα να μην «συνεργάζονται».

Διάφοροι λόγοι μπορεί να εμποδίσουν έναν άνθρωπο να έρθει σε οργασμό. Ένας από αυτούς είναι το άγχος. Ίσως ο/η σύντροφός σου να μην έχει πειραματιστεί αρκετά μόνος/η του/της ή με άλλον παρτενέρ, οπότε δεν ξέρει τι ακριβώς του/της αρέσει –ναι, παίζει τεράστιο ρόλο αυτό. Ή από την άλλη να έχει πειραματιστεί υπέρ του δέοντος. Και ναι, κι εσένα μπορεί η τεχνική σου να μην είναι άριστη, αλλά κι εσύ από την μεριά σου θα μάθεις.

Κράτα την ψυχραιμία σου

Είναι λογικό και εσένα να πληγώνεται λίγο ο εγωισμός σου. Οι γυναίκες που βιώνουν κάτι τέτοιο, το παίρνουν αρκετά προσωπικά. Κάνουν πολλές ερωτήσεις στον σύντροφό τους σχετικά με το τι δεν κάνουν σωστά και κάποιες φορές θυμώνουν. Δυστυχώς, αυτές οι αντιδράσεις μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν –ακόμη περισσότερο άγχος για τον παρτενέρ.

Δώσε ένα λεπτό στον εαυτό σου, πριν αντιδράσεις, και αναγνώρισε τα συναισθήματά σου.

Μην πιέσεις

Μπορεί να προσπαθήσεις πολλά τη στιγμή του σεξ για να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να τελειώσει. Ίσως όμως τα προστυχόλογα να μην βοηθούν και τόσο. Το πρόβλημα όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι να πετύχει είναι ότι φαίνεται ότι προσπαθείς και πως δε σου βγαίνει φυσικά. Όσο με τον τρόπο σου ή και με τα λόγια σου δείχνεις στον άλλο ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει, λυπούμαστε αλλά το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον πιέζεις. Ίσα-ίσα, όχι μόνο δεν διευκολύνουν την κατάσταση τέτοιες πρακτικές, είναι και ενοχλητικές.

Αντ’ αυτού ρώτα αν του/ης αρέσει αυτό που κάνεις ή πώς νιώθει ώστε να δώσει την αμέριστη προσοχή του/ης στο σώμα του/ης, αντί στον οργασμό που «πρέπει» να έρθει.

Μπες στη θέση του

Ένας καλός τρόπος για να καταλάβεις για ποιον λόγο ο σύντροφός σου έχει πρόβλημα με το να τελειώσει, είναι να μπεις στη θέση του και να καταλάβεις τι περνάει και πώς αυτό λύνεται. Λόγου χάρη, αν εσύ είχες το ίδιο πρόβλημα, τι θα ήθελες να κάνει ο σύντροφός σου για να σε χαλαρώσει; Θα ήθελες να το συζητήσετε πολύ; Θα ήθελες να του ζητήσεις να κάνει κάτι διαφορετικό ή θα ήθελες απλώς να το αγνοήσετε; Σημείωσε πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και είναι πιθανό να χρειαστεί να δοκιμάσεις και τα τρία.

Πρότεινε κάτι διαφορετικό

Αλλάξτε στάσεις, δοκιμάστε sex toys, βάλτε στη ζωή το role playing ή συμπεριλάβετε κι άλλες πρακτικές. Πειραματιστείτε με τα δάχτυλά σας και τις γλώσσες σας, μην κάνετε συνέχεια τις ίδιες κινήσεις. Γενικά, ξεκινήστε βελτιώνοντας τα προκαταρκτικά, μην τα περιμένετε όλα μόνο από την επαφή των γεννητικών σας οργάνων.

Ρώτα πότε θέλει να σταματήσεις

Αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να χαλαρώσει, αυτό είναι καλό τρικ. Απλά πες του ότι δεν έχεις καμία απαίτηση να τελειώσει και ότι θα σταματήσεις όποτε είναι εκείνος έτοιμος. Υπάρχει μία καλή πιθανότητα να φύγει η σκέψη του από το ότι πρέπει να τελειώσει. Εναλλακτικά μπορείς να προτείνεις ένα διαλειμματάκι.

Ζήτησε του/ης να σου πει τι θέλει

Προφανώς και έπρεπε να το πούμε αυτό. Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να ρωτήσουν «Το κάνω σωστά;», «Πώς θέλεις;», «Σου αρέσει εκεί;». Όπως και να το κάνεις είναι άβολες ερωτήσεις και θυμίζουν αμερικάνικη κομεντί με εφήβους. Βγάλε αυτές τις χαζομάρες όμως από το μυαλό σου και πράξε ανάλογα. Αν δεν αντέχεις τις προτάσεις, τρεις είναι οι βασικές ερωτήσεις: Εκεί; Πιο γρήγορα; Πιο δυνατά;


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY